Cât de grav ne poate îmbolnăvi un singur burger pe zi. De ce nu ar trebuie să mâncăm prea multă carne roșie
Carnea roșie crește riscul de diabet. Cel puțin asta susțin specialiștii pe baza noilor cercetări medicale. Riscurile de diabet cresc din cauza fierului prezent în hemoglobina animale, numit fier heme.
Excesul de burger de vită poate favoriza apariția diabetului FOTO Adevărul
Burgerii sau mușchiul de vită la grătar, ca să nu mai vorbim de berbecuțul la proțap reprezintă pentru mulți oameni adevărate delicatese, mâncarea preferată. Aceste mâncăruri,adică carnea roșie, consumată în exces, pot să ne îmbolnăvească destul de grav, spun specialiștii. Noile cercetări au arătat o legătură între diabetul de tip 2 și consumul excesiv de carne roșie.
Un burger pe zi, 26% mai multe șanse să faci diabet
Specialiștii de top de la Harvard precum Frank Hu și Fredrick J. Stare, profesor de nutriție și epidemiologie, arată jurnaliștii de la Daily Mail, au constatat că un consum ridicat de carne roșie poate crește riscul de…