Cât de periculoasă este cafeaua decofeinizată. Ce spun experții despre substanțele chimice cu ajutorul cărora se prepară
Cafeaua decofeinizată, o alternativă populară pentru cei care doresc să se bucure de gustul cafelei fără efectele stimulante ale cafeinei, a fost adesea subiect de controverse. Mulți se întreabă dacă procesul de decofeinizare nu introduce substanțe chimice dăunătoare în băutura noastră preferată, scrie The New York Times.
Mulți aleg cafea decofeinizată, dar oare aleg bine? FOTO Arhivă
Există mai multe metode de a elimina cofeina din boabele de cafea, iar două dintre cele mai comune implică utilizarea de solvenți chimici precum clorura de metilen sau acetatul de etil. Aceste substanțe sunt folosite pentru a extrage cofeina din boabe, iar apoi sunt îndepărtate prin spălare și prăjire.
Cafeaua decofeinizată, are cofeină doar în proporție de 3%, fiind o alternativă gustoasă la cafeaua obișnuită, care poate da efecte nedorite, precum nervozitate, anxietate și probleme de somn.
Există mai multe metode de a elimina cofeina din…