LOADING...

ianuarie 11, 2023

Ce este Flurona. Tot ce trebuie să știi despre infectarea cu gripă și COVID-19 în același timp

By

Este posibil să aveți gripă și COVID-19 în același timp. Presa a adoptat termenul de „Flurona pentru a descrie acest lucru. Cu toate acestea, oamenii de știință și medicii nu folosesc termenul „Flurona”.

Coronavirusul, sau COVID-19, este o boală mai nouă, așa că oamenii de știință încă încearcă să înțeleagă mai multe despre ea. Medical News Today a încercat să analizeze într-un articol ce este Flurona, făcând comparații între gripă și COVID-19.

Ce este Flurona?

„Flurona” este un termen pe care unii oameni îl folosesc pentru a descrie infectarea în același timp ci gripă și COVID-19. Cu toate acestea, experții medicali nu folosesc acest termen.

Deși nu este foarte comun, o persoană poate avea gripă și COVID-19 în același timp. COVID-19 și gripa sunt ambele boli virale care afectează sistemul respirator.

Simptome

COVID-19 și gripa au simptome similare. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), ambele afecțiuni pot fi asimptomatice sau pot avea simptome severe. Din acest motiv, este greu de pus un diagnostic doar pe baza simptomelor.

În cazul oricărei boli, poate trece cel puțin 1 zi între momentul în care o persoană contractă virusul și până la debutul simptomelor. De asemenea, o persoană poate răspândi oricare dintre virusuri înainte de a deveni simptomatică.

Simptomele atât ale gripei, cât și ale COVID-19 includ:

 

1. tuse

2. febră sau frisoane

3. oboseală

4. dificultăți de respirație

5. dureri sau dureri musculare

 

Sursa: https://www.dcnews.ro/ce-este-flurona-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-infectarea-cu-gripa-si-covid-19-in-acelasi-timp_901388.html

Articolul anterior

„Somnul de recuperare” de weekend ar putea oferi un colac de salvare

Articolul următor

UE cere Tik Tok să facă eforturi pentru consolidarea securității datelor

post-bars

Lasă un comentariu