LOADING...

ianuarie 11, 2023

Omicron XBB.1.5: Un nou comunicat de la Organizația Mondială a Sănătății

By

Subvarianta omicron XBB.1.5 nu are mutații cunoscute care să îmbolnăvească oamenii atunci când contractează virusul, potrivit unei evaluări a riscurilor Organizației Mondiale a Sănătății publicată miercuri.

Cu toate acestea, OMS a remarcat în raport că nu are date reale despre modul în care XBB.1.5 afectează sănătatea pacientului, așa că în prezent nu poate trage concluzii cu privire la severitatea subvariantei. OMS a mai transmis că XBB.1.5 este una dintre subvariantele Covid cele mai capabile să evite imunitatea prin vaccinare sau infecție, potrivit US Today.

Organizația globală de sănătate a spus că XBB.1.5 are un avantaj de creștere în SUA, în special în nord-est, unde a devenit rapid dominant. XBB.1.5 ar putea determina o creștere a cazurilor la nivel global, dar este dificil de știut cu siguranță deoarece aproape toate datele provin din SUA, potrivit OMS. Organizația a spus că are nevoie de mai multe date despre cât de repede se răspândește XBB.1.5 în alte țări.

Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, a declarat săptămâna trecută că XBB.1.5 a fost subvarianta Covid cu cel mai rapid grad de transmisibilitate deoarece se leagă mai strâns de celulele umane, făcând-o mai contagioasă.

 

Sursa: https://www.dcnews.ro/omicron-xbb-1-5-un-nou-comunicat-de-la-organizatia-mondiala-a-sanatatii_901461.html

Articolul anterior

Căderea părului la bărbați, asociată cu consumul unei băuturi populare – Studiu

Articolul următor

„Somnul de recuperare” de weekend ar putea oferi un colac de salvare

post-bars

Lasă un comentariu