LOADING...

iulie 8, 2023

Transgaz, un nou pas înspre preluarea a operațiunilor în R. Moldova, de la compania deținută majoritar de gigantul rus Gazprom

By

Parlamentul de la Chișinău a adoptat, în prima lectură, un proiect de lege care va transfera funcţiile actualului operator al sistemului de transport de gaze Moldovatransgaz, al cărui acționar majoritar este Gazprom, către Vestmoldtransgaz, care este deținut în totalitate de compania românească Transgaz, scrie presa de peste Prut.

Aleșii au votat, vineri, în primă lectură, înlocuirea Moldovatransgaz cu compania la care acționar unic este Transgaz, operatorul sistemului român de transport al gazelor naturale, scriu jurnaliștii de la stiri.md.

Traseul legislativ

Este vorba de proiectul de modificare a Legii nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale emisă de Parlamentul Republicii Moldova.

Conform legii, transportul gazelor naturale se efectuează de operatorul sistemului de transport în baza licenţei pentru transportul gazelor naturale, eliberată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică în condiţiile legii.

Conform fișei…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Turcan: „În zilele următoare voi semna ordinul de clasare a Memorialului Piteşti”. Ce înseamnă demersul șefei de la Cultură

Articolul următor

Varianta propusă de liderul galeriei Rapid pentru banca tehnică

post-bars

Lasă un comentariu