LOADING...

iulie 10, 2023

„Suntem pregătiți pentru a deveni o țară verde”

By


Energia electrică a fost tranzacționată pe piața de la București cu preț zero sau chiar negativ, pe unele intervale orare. Este o premieră în România să traverseze o perioadă de abundență energetică – consum mic, producție mare – datorată în special producției din surse regenerabile.

Situația din luna mai a fost explicată de un antreprenor din domeniul energiei verzi. Și dacă pe mulți i-ar putea speria sintagma „preț negativ”, termenul are conotații pozitive.

„Într-adevăr, în luna mai s-a întâmplat incredibilul în domeniul producției de energie, deoarece au apărut primele prețuri negative, lucru care deja s-a mai întâmplat anul trecut în Polonia de câteva ori. Iar ceea ce lumea trebuie să înțeleagă este că e normal să se întâmple. Aceste lucruri vor fi reglate și în loc să se mai producă energie din cărbune, la orele amiezii nu se va mai produce, ci se va produce doar energie de la soare sau energie de la alte

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Ciucă, despre azilele groazei: Nu am avut astfel de informări ca premier. Ce spune despre eventuale demiteri

Articolul următor

Adrian Mititelu, prima reacție după ce palmaresul Universității Craiova a ajuns la Clubul Sportiv: „Nu am pierdut războiul! E ca la FCSB cu CSA Steaua”

post-bars

Lasă un comentariu