LOADING...

august 4, 2023

„Haaretz”: Ambasada Israelului la București, solicitată să stabilească legături cu AUR. George Simion, reevaluat de israelieni

By

Șeful diplomației israeliene, Eli Cohen, ia în considerare o schimbare a abordării politicii țării sale față de partidul AUR, care a exprimat poziții antisemiste și a negat Holocaustul, relatează „Haaretz”.

Ministrul israelian de Externe Eli Cohen FOTO EPA-EFE

Potrivit ziarului israelian, politicia oficială a Ambasadei Israelului de la București era până de curând de a nu a avea niciun contact cu AUR. Însă ministrul de Externe Eli Cohen, aflat în funcție din decembrie 2022, a cerut reexaminarea acestei politici, ignorând astfel avertismente din interiorul diplomației israeliene și ale experților de la Yad Vashem, instituția de stat responsabilă de comemorarea victimelor Holocaustului.

„AUR este un partid de opoziție care deține în prezent 12% din mandatele din Parlamentul (României, n. red.). Are o ideologie naționalistă de extrema dreaptă și o istorie de poziții antisemite, alături de încercările de a minimiza amploarea…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Cancerul de col uterin poate fi prevenit! Factorii de risc pentru cancerul de col uterin

Articolul următor

Ministrul Economiei, reacție CATEGORICĂ în scandalul momentului. „Damen nu este într-o poziţie în care ar avea vreunul dintre drepturi atinse”

post-bars

Lasă un comentariu