LOADING...

octombrie 14, 2023

”Contribuția Bucureştiului la formarea PIB-ului României a scăzut la 29,8%, nivel similar cu 2010”

By

Bucureştiul şi-a diminuat semnificativ contribuţia la PIB-ul României, de la 37% în 2019 la 29,8% în 2022, ajungând la un nivel similar anului 2010, pe fondul blocajului administrativ local şi al incertitudinii privind dezvoltarea urbanistică, potrivit unei analize realizată de Asociaţia Investitorilor de Real Estate din România (AREI).

Astfel, situaţiile financiare depuse la ANAF de companiile care activează în construcţii şi tranzacţii imobiliare indică o scădere abruptă a încasărilor la buget, care au revenit anul trecut la recordul negativ minim din 2010.

În opinia AREI, situația a fost determinată de incertitudinea şi lipsa de predictibilitate generate de blocajul instituţional din Capitală, care au dus la exodul multor companii internaţionale şi reducerea operaţiunilor celor existente.

„Au apărut noi provocări legate de autorizarea unui cadru de lucru contextual, mai ales în Bucureşti, care este din ce în ce mai neclar, lipsit de…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

PNL a depus noi proiecte de lege pe fiscalitate. Roman: La angajarea răspunderii nu au fost reținute multe puncte de vedere ale PNL

Articolul următor

un nume e cu adevărat surprinzător!

post-bars

Lasă un comentariu