LOADING...

mai 2, 2024

Turcia limitează schimburile COMERCIALE cu Israelul /Guvernul Netanyahu acuză Ankara de încălcarea tratatelor bilaterale

By

Turcia a decis suspendarea schimburilor comerciale cu Israelul, pe fondul condamnării ofensivei israeliene în Fâșia Gaza, afirmă oficiali guvernamentali de la Ankara, în timp ce Guvernul Benjamin Netanyahu denunță încălcarea acordurilor bilaterale.

Doi oficiali guvernamentali de la Ankara au anunțat, joi, că toate exporturile și importurile în relațiile cu Israelul vor fi suspendate.

Cei doi oficiali au făcut declarațiile sub protecția anonimatului, pentru grupul media Bloomberg. Administrația Recep Tayyip Erdogan nu a făcut, deocamdată, niciun anunț oficial pe această temă.

Schimburile comerciale între Turcia și Israel au fost la nivelul de 6,8 miliarde de dolari în 2023, 76% din acest volum fiind exporturi turce, potrivit Institutului de Statistică de la Ankara.

În aprilie, Turcia anunțase restricționarea exporturilor spre Israel, acuzând Guvernul Benjamin Netanyahu de blocarea distribuirii asistenței umanitare în Fâșia Gaza.

Israelul…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Se cere demisia ministrului Sănătății: „Rafila și-a bătut joc de banii publici”

Articolul următor

Primul fotbalist care semnează cu Universitatea Craiova, după venirea lui Costel Gâlcă!

post-bars

Lasă un comentariu