LOADING...

mai 10, 2024

Ungaria și China avansează PARTENERIATUL bilateral /Xi Jinping vrea intensificarea cooperării cu țările din estul Europei

By

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a stabilit cu președintele Chinei, Xi Jinping, avansarea relațiilor bilaterale, cu accent pe schimburile comerciale, iar liderul de la Beijing a semnalat intenția de intensificare a cooperării cu țările din centrul și estul Europei.

”Ungaria a avut mereu o relație de prietenie cu China, ancorată politic pe respect reciproc. Am considerat permanent China un stat prieten, iar, din punct de vedere istoric, țările noastre nu se pot plasa niciodată pe direcții opuse. Avem de zeci de ani relații strânse de cooperare și prietenie”, a declarat Viktor Orban, citat de postul de televiziune Sky News.

Liderul de la Budapesta a notat că, în ultimii 20 de ani, volumul schimburilor comerciale între Ungaria și China a crescut de patru ori.

La rândul său, Xi Jinping a salutat, cu ocazia întâlnirii de la Budapesta, stadiul relațiilor bilaterale și a semnalat avansarea cooperării.

”Anul acesta, marcăm 75 de ani de relații…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Washington cu președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului SUA

Articolul următor

Gigi Becali, anunț neașteptat despre transferurile imediate ale lui Louis Munteanu și Denis Alibec la FCSB! Miliardarul a vorbit despre cei doi golgheteri crescuți de Gică Hagi

post-bars

Lasă un comentariu