LOADING...

iulie 9, 2024

ARABIA SAUDITĂ a amenințat Grupul G7 cu vânzarea obligațiunilor de stat, dacă ar fi confiscat activele Rusiei

By

Arabia Saudită a sugerat în discuții private că ar putea vinde obligațiuni europene în cazul în care Grupul G7 va confisca activele ruse în valoare de 300 de miliarde de euro, imobilizate prin sancțiunile impuse de Occident din cauza războiului din Ucraina, afirmă oficiali citați de grupul media Bloomberg.

Ministerul Finanțelor de la Riyad le-a transmis unora dintre omologii din cadrul G7 că se opune ideii, care avea rolul susținerii Ucrainei, iar, conform unor surse, oficialul saudit a proferat amenințări. Delegația saudită a sugerat vânzarea titlurilor de obligațiuni emise de Ministerul francez al Finanțelor.

În mai și iunie, Grupul G7 a explorat diverse opțiuni de utilizare a activelor statului rus. Până la urmă, statele G7 au ajuns la un acord prin care vor utiliza profiturile generate de activele ruse, în pofida eforturilor Statelor Unite și Marii Britanii de analizare a opțiunilor mai îndrăznețe, inclusiv cea a confiscării directe….

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Banii din taxa de solidaritate vor ajuta la plata furnizorilor de ENERGIE. Ministerul nostru a primit 2,1 miliarde de lei

Articolul următor

Top 12 DESTINAȚII răcoroase de vizitat pentru a evada de caniculă

post-bars

Lasă un comentariu