LOADING...

iulie 9, 2024

Banii din taxa de solidaritate vor ajuta la plata furnizorilor de ENERGIE. Ministerul nostru a primit 2,1 miliarde de lei

By

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că Guvernul a reușit, printr-o ordonanță de urgență, să direcționeze banii din taxa de solidaritate către compensări și plafonări, similar cu măsurile adoptate anul trecut.

Întrebat de ce sumă ar avea nevoie la rectificare și aproximativ cât va cere, Burduja a răspuns: „Vom vedea. Acest lucru îl vom face public de îndată ce secretarul general și Direcția Economică termină analizele necesare și vom publica aceste cifre.”

Burduja a adăugat că Ministerul Energiei a primit aproximativ 2,1 miliarde de lei, sumă care acoperă aproape întreaga datorie actuală către furnizori.

Mai mult decât atât, în general, facturile care au venit anul acesta de la furnizori, validate de ANRE, sunt mult mai mici decât cele de anul trecut. Deci nu ne așteptăm să mai fim vreodată în situația de a datora miliarde și miliarde către furnizori, a explicat ministrul.

CITEȘTE ȘI: 

Sebastian BURDUJA îl…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Un nou studiu stârnește frică: gripa aviară răspândită la vaci s-ar fi adaptat pentru a infecta oamenii

Articolul următor

ARABIA SAUDITĂ a amenințat Grupul G7 cu vânzarea obligațiunilor de stat, dacă ar fi confiscat activele Rusiei

post-bars

Lasă un comentariu