Unde te poți infecta cu „bacteria mâncătoare de carne“. Tratamentul urgent pe care trebuie să-l primești. Cum îți dai seama dacă ești infectat?
Vibrio vulnificus, numită și „bacteria mâncătoare de oameni”, este o bacterie care se găsește adesea în medii marine și în estuare, în special în apele calde și sărate. Este înrudită cu bacteriile care cauzează holera, dar boala pe care o produce este diferită.
Infecția cu Vibrio vulnificus – „bacteria mâncătoare de oameni” poate apărea prin consumul de fructe de mare crude sau insuficient preparate (n.r. în special stridii) sau prin expunerea rănilor deschise la apă sărată sau la apă sărată care a fost infestată.
Citește și: Bacteria „mâncătoare de carne“ a transformat în coșmar o destinație de vis: „Extraordinar de periculoasă!“
Simptomele pot varia în funcție de modul de infectare:
Ce simptome există după ce te-ai infectat cu Vibrio vulnificus, „bacteria mâncătoare de oameni” : Simptomele pot include diaree, vărsături, crampe abdominale, febră și frisoane.
Răni deschise: Infecția…