LOADING...

iulie 10, 2024

BIDEN cere investiții în apărarea NATO, în contextul riscurilor generate de RUSIA /”Putem și vom apăra fiecare centimetru pătrat al teritoriului”

By

Președintele SUA, Joe Biden, a pledat, cu ocazia summitului NATO, pentru consolidarea capabilităților de apărare, inclusiv a bazei industriei militare, subliniind, în contextul riscurilor generate de Rusia, că Alianța Nord-Atlantică este pregătită să își protejeze teritoriul în totalitate.

”Timp de 75 de ani, națiunile noastre s-au dezvoltat și au prosperat în spatele scutului NATO. În prezent, suntem mai puternici decât am fost vreodată. De la începerea mandatului meu, am dublat numărul grupurilor de luptă pe care Statele Unite le au pe flancul de est al NATO. Finlanda și Suedia au aderat la Alianță. Iar numărul statelor membre care alocă 2% pentru apărare a crescut de la nouă la 23”, a declarat Joe Biden, la summitul NATO de la Washington.

Președintele SUA a propus consolidarea bazei industriei apărării în toate statele din cadrul Alianței Nord-Atlantice, avertizând că Rusia și-a intensificat producția de armament în contextul…

Citeşte mai mult

Articolul anterior

Konstantinos Farsalinos: „Reducerea numărului de fumători necesită promovarea alternativelor”

Articolul următor

Mă bucur că s-a ajuns la un acord la Tarom, dar m-aș fi așteptat să se urmeze pașii normali

post-bars

Lasă un comentariu